Wednesday, 30 November 2016

Call me Hanna!

Assalamualaikum..

Now, I do have my own blog.. yayyyy!!!
I am writing because i just want to write!
Senang cerita,anggap je blog ni sbg medan utk Hanna share everything with u..
Dari bab makeup,pengalaman hidup,kisah cinta,hobi dan tak lupa jugak isu2 semasa yg trending nowadays..
Actually ,Hanna ni florist..tapi dr zaman sekolah mmg suka menulis..penuh jugak la majalah tahunan sekolah tu dgn hasil2 penulisan Hanna masa tu..maklum la..mentang2 masa tu dah senior..yg jadi editor majalah pun kawan2 sendiri jugak..senang la write ups Hanna masuk majalah sekolah tu..n paling top masa sekolah  dulu mestila cerpen pendek yang based ceritanya adalah seorang student yg acah2 jahat n nakal tapi last2 disahkan ada penyakit something like cancer or leukimia...hahaha..kelakar sgt time tu..lps tu mesti tinggalkan nota sekian2 konon nya penyakit tu dah lama tp x nak bgtau orang kan?
But now,dah lama tinggalkan bab2 penulisan..kalau ada pun cuma post2 pendek di social media..
Sebab bila dah ade bisnes sendiri ditambah pulak kekangan masa nak terkejar sana sini..masa utk menulis memang xde la kan??
Masa time study dulu,banyak masa jugak tapi x terasa pulak nk ada blog sendiri..tp kali ni Hanna akan cuba share or menulis tentang apà saja yg bermain di minda ketika itu..termasuklah kegembiraan Hanna,kesedihan Hanna,pengalaman hidup Hanna,bisnes Hanna,tentang hobi jugak Hanna akan cuba selit2kan..
Tapi apa yg pasti Hanna akan elakkan posting2 gossip atau viral yg x diketahui sumbernya..
I want something beneficial to my readers out there..
Dan itulah tanggungjawab sebenar sbg penulis..elakkan dari posting perkara2 tidak sahih dan tidak benar..masing2 harus ada etika..
Dan sekarang jam dah tunjuk pukul 430 tapi Hanna still x lelap lagi..pagi2 lg esok Hanna akan bz dgn rutin harian bisnes bunga Hanna tu..maybe I can share something pasal bunga2 pulak lps ni..
For those yg naka kahwin or bertunang,Hanna boleh share how to choose ur own perfect handbouquet??
Ok...next entry la ok..mata dah mengantuk..kita jumpa lagi nanti ok..
Salam perkenalan buat semua readers n kawan2 blogger yg baru...
Sudi2kan blogwalking nnt..n drop ur comment seandainya ada teguran atau respon pada posting2 Hanna nnt..




JUST CALL ME HANNA 😙😙😙


No comments:

Post a Comment